Jangan tengok aje....tolong ler klik.....tq

i follow

Rabu, 23 Februari 2011

MIA SARA

Hari ni buat blogwalking terjumpa plak ngan gadget nie....Mia Sara...so apa lagi aku tepeklah kat blog aku nie....nampak kat atas tu........sapa yang tak kenal dengan si kecil nie kan......sesiapa pun mesti berangan2 nak dapat anak secomel dan sebijak Mia Sara kan.....termasuklah aku.....tapi apa2 pun putera dan puteri2ku tetap yang terbaik dihatiku...hehee

search2 gambo dia ...tengok nie....cute kan. budak nie.. copy daripada link izzahfarhana......

Puri Lobak Merah

Masa Penyediaan
20 Minit
Saiz Hidangan
2 Orang
Rasa manis pada lobak merah menjadikan puri ini paling digemari. Supaya puri lebih sedap, pilihlah lobak yang masih muda dan bersaiz kecil.
BAHAN-BAHAN : 
1 batang lobak merah
Air untuk merebus
Air untuk megisar



CARA MEMASAK

1. Ambil sebatang lobak merah bersaiz kecil, buangkan kulit dan cuci bersih.
2. Potong lobak menjadi bentuk dadu dan rebus sehingga empuk.
3. Setelah empuk, kisar lobak merah tersebut sehingga halus.
4. Jika perlu, anda bolehlah menambah sedikit air masak semasa mengisar.




Sumber : Google

Selasa, 22 Februari 2011

LeTiH

LETIH...sangat2.....sejak anak2 dah bersekolah nie..ya Allah terasa sangat x larat jasad nie nak berkejar kesana sini.....mana dengan tugas di pejabat, kerja2 rumah, baby aisya...kena pulak jadi driver anak balik sekolah...huhuhu.......x perla ini semua demi anak2 tercinta.......beban kurang sikit sebab anis balik sekolah kami dah naikkan dia van sekolah.....kalau x nnti berkejar aku berapa kali nak kuar masuk opis....kalau opis tu aku yg punya x per gak.....heheheh.......

Rutin harian

6.45 pagi : Anas & Anis pegi sekolah ( ayah yg hantar )
11.30 : Anis balik sekolah ( naik van )
1.00   : Anas balik sekolah kebangsaan ( ibu jemput )
1.45   : Anas pegi sekolah agama ( ibu hantar )
3.30   : Anas balik sekolah agama ( ibu jemput )

Padat betul jadual seorang ibu....tu belum yang tugas2 di pejabat dan di rumah....huhuhu.....sesiapa yang jadi ibu bekerja ni taulah.........





Sambil tunggu anak sempat pose......hehehhee.......

- mY sWeEt MeMoRiEs -: Kembali...

- mY sWeEt MeMoRiEs -: Kembali...: "Salam...salam...salam...... lama sungguh rasanya tak buat n3 kat blog kesayanganku ini......sebenarnya banyak yang nak dikongsi tapi kekanga..."

Kembali...

Salam...salam...salam......

lama sungguh rasanya tak buat n3 kat blog kesayanganku ini......sebenarnya banyak yang nak dikongsi tapi kekangan masa yang menyebabkan semua n3 tergendala.......nie pun just nak update sikit2 jer.....nak cite sikit.....yerlah sebenarnya bulan februari nie banyak aktiviti.....aktiviti hari keluarga di Melaka....rombongan pertunangan adik ke Kedah.....macam2 lagi......ada masa nanti memang teruja nak kongsi kat blog nie.....hehehee.....tapi ada yang sudi singgah ke di blog ku ini...hahhaha.....xperla...xder yg singgah pun tak per...sekurang2nya semua catatan kat sini boleh dibaca oleh anak-anak bila dorang dah pandai nak berblog2 nie kan.......harta berjuta xder nak diserahkan pada anak2.....blog nielah nanti akan ku wariskan buat anak2 bila aku tiada nanti.......


k la.......jumpa lagi nanti............

Tabungan

heart

MY FAMILY

Dunia Blog Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
"Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi. Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan. Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan. Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan. Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati. Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti. Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan. Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga."