Jangan tengok aje....tolong ler klik.....tq

i follow

Rabu, 29 Jun 2011

Blog Dan Aku



Buat pertama kalinya dalam dunia blog aku ...aku teringin pulak nak join segmen  Bicara Mak Dara ..sungguh aku x pernah pun terfikir nak join....tapi bila terbaca n3 sahabatku yang jauh dimata Balqis ..hehehe...hati pun tergherak sama nak sama2 memeriahkan......

Jom kita jawab soalan...

 
1) Apa nama blog anda
    ...:::::SwEet MuMmY:........

2) Kenapa anda memilih nama itu
      Sebab saya seorang ibu....

3) Tema warna blog anda
      Tiada tema....bergantung kepada mood ( buat masa ni
     warna oren kehijauan )

4) Dalam sehari berapa kali anda mengupdate entry di blog
      Ikut pada kesempatan waktu dan kelajuan talian serta
     yang penting kemunculan idea...

5) Isu atau topik yang selalu dimasukkan dalam blog anda
       Tengok pada mood dan biasanya hanyalah apa yang ada
      dalam hati dan rutin seharian

6) Kenangan manis/pahit selama anda berblog
       Manis : bila adalah juga yang sudi melawat blog saya
                     yang biasa-biasa aje nie.......dan dapat jumpa
                     kwn2 lama dan baru
       Pahit  : bila ada yang anggap kita nie suka menunjuk2
                     atau berlagak...walhal kita tulis adalah untuk
                     kenangan ......like diary......

7) Blogger Idola (kalau ada)
       Rasanya semualah...tapi yang utama blog
      ~kaudihatiku~ pencetus untuk berblog ....tq lia...

8) Target follower untuk blog anda
     Takde target kot......( sebab kalau ada yg sudi tu dah rasa
     syukur......heheheh..... )

9) Namakan satu benda yang paling anda suka yang terdapat dalam blog anda
     Suka sangat kat commen blogger widget dengan
     cbox...sebab boleh tau sapa yang rajin datang

10) kata kata ucapan untuk Blog anda
       Sayang sangat kat blog saya.....suka sangat nak simpan
       segala memori dalam blog saya.....semoga
       segala yang terpahat di blog saya akan menjadi buah
       tangan untuk anak-anak bila dorang dah tau dunia
       maya ini....hehheh
ok dah siap.....


Read more: bicaramakdara

2 ulasan:

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA berkata...

terima kasih kerana sudi join segmen mak ni.. mak suka sgt tgk header bloh ni.. one big happy family... so sweet... =)

juliaakmal berkata...

tq mak sebab sudi datang blog saya.....baru belajar mak....

Tabungan

heart

MY FAMILY

Dunia Blog Ku

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers
"Ambillah waktu untuk berfikir, itu adalah sumber kekuatan. Ambillah waktu untuk bermain, itu adalah rahsia dari masa muda yang abadi. Ambillah waktu untuk berdoa, itu adalah sumber ketenangan. Ambillah waktu untuk belajar, itu adalah sumber kebijaksanaan. Ambillah waktu untuk mencintai dan dicintai, itu adalah hak istimewa yang diberikan Tuhan. Ambillah waktu untuk bersahabat, itu adalah jalan menuju kebahagiaan. Ambillah waktu untuk tertawa, itu adalah musik yang menggetarkan hati. Ambillah waktu untuk memberi, itu adalah membuat hidup terasa bererti. Ambillah waktu untuk bekerja, itu adalah nilai keberhasilan. Ambillah waktu untuk beramal, itu adalah kunci menuju syurga."